Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serniczek sadownika"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 2 łyżkami wody. W czasie ubijania porcjami wsyp 10 dag cukru, sól i 1 op. cukru waniliowego. Dodaj żółtka oraz obie mąki, proszek i mielone migdały. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Biszkopt piecz przez 20 minut w 200°C.
Jabłka obierz, pokrój na kawałki, ugotuj z 5 dag cukru w 150 ml wody. Twaróg utrzyj z resztą cukru i sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuść w 10 ml ciepłej wody. Śmietanę ubij, połącz z masą serową i żelatyną. Domieszaj powidła. Biszkopt rozetnij na dwa blaty. Dolny włóż do tortownicy.
Nałóż jabłka i krem serowy, przykryj drugim blatem, posyp płatkami. Schładzaj 3 godziny. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj