Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty w wykonaniu obiad lub słodki podwieczorek. Placki smakują dorosły i dzieciom. Robię je często, gdy podczas pieczenia sernika zostanie mi niewykorzystany twaróg.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3808
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 227
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3808
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 227
Składniki
Jaja ubij z cukrem na puszystą masę. Powoli dodawaj twaróg i mąkę. Dodaj żurawinę. Wymieszaj. Obrane ze skórki jabłka pokrój na małe kawałki. Dodaj do ciasta. Połącz wszystkie składniki. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po dwie łyżki ciasta. Formuj owalne placuszki. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Podawaj na ciepło. Można podawać je posypane cukrem pudrem, lub polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem.