Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mikser, dwie misy, lopatka, papier do pieczenia, blacha 24 cm
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 319
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104588
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9100
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 319
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104588
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9100
Składniki
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Przygotowujemy blache (ja użyłam tortownice 24cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na balche wykładamy pokruszone herbatniki z rozpuszczonym masłem. Następnie oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubijamy razem z cukrem aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy masło. Miksujemy aż do uzyskania puszystej masy. Do masy jajecznej dodajemy porcjami ser. Na koniec dodajemy budyń oraz łyżkę mąki, chwilę miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę kolejno dodajemy do masy serowej i mieszamy łopatką. Mase serową wylewamy na przygotowaną wcześniej blachę z herbatnikami. Pieczemy 60 min w 180°C.