Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik na herbatnikach.
Mikser, dwie misy, lopatka, papier do pieczenia, blacha 24 cm
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 698
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 114
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 277
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 361
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1122
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 698
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 114
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 277
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 361
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1122
Składniki
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Przygotowujemy blache (ja użyłam tortownice 24cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na balche wykładamy pokruszone herbatniki z rozpuszczonym masłem. Następnie oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubijamy razem z cukrem aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy masło. Miksujemy aż do uzyskania puszystej masy. Do masy jajecznej dodajemy porcjami ser. Na koniec dodajemy budyń oraz łyżkę mąki, chwilę miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę kolejno dodajemy do masy serowej i mieszamy łopatką. Mase serową wylewamy na przygotowaną wcześniej blachę z herbatnikami. Pieczemy 60 min w 180°C.