Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jeden z lepszych serników, jakie jadłam. Przepis na ten sernik dostałam od koleżanki z pracy. Do tej pory najlepszy był dla mnie "Sernik rosyjski" i w sumie sama nie wiem, gdybym miała wybierać, który jest nr 1 - oba są przepyszne. Składniki podane na tortownicę - piekąc w dużej blasze, trzeba wziąć półtorej porcji składników.
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2426
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2426
Składniki
Herbatniki rozdrabniamy i mieszamy z roztopionym masłem. Wykładamy nimi dno blachy.
Do sera dodajemy cukier i cukier waniliowy, mąkę oraz po jednym jajku, cały czas ucierając. Na sam koniec w 2 porcjach należy dodać śmietanę.
Masę serową wylewamy do tortownicy. Pieczemy 15 minut w 170 st. C, następnie obniżamy temperaturę do 110 st. i pieczemy około 1,5 godziny.
Około 20 minut przed kocem pieczenia na wierzch wylewamy śmietanę z cukrem i dalej pieczemy.