Do góry

Desery Przepis na:

Sernik

Sernik

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 1159

Dodano:

Odsłon: 34661

Smaczny,latwy i nie opadnie........

Składniki

  • Na spód: herbatniki, 200 g [4 paczki]
  • cukier puder, 2 łyżki
  • kakao, 4 łyżki [2 łyzki do masy serowej]
  • margaryna, 1/2 szklanki [roztopić]
  • Masa serowa: ser, 1 kg
  • jajka, 4 sztuki
  • cukier, 1 szklanka
  • budyń waniliowy, 1 torebka
  • cukier waniliowy, 1 torebka mala
  • olej, 2 łyżki
  • śmietana 18%, 1/2 szklanki
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sernik

Przygotowanie

  1. Herbatniki pokruszyć ,dodać cukier(2 łyżki),kakao i roztopioną margarynę.Zrobić kruszonkę wysypać na dno tortownicy(26 cm).Tej kruszonki zostawić 2-3 łyżki.Tortownicę włożyć do nagrzanego piekarnika ,podpiec.....10 minut.Ostudzić.

  2. Ser utrzeć z 3/4 szklanki cukru,jajkami,budyniem,olejem i śmietaną.Wlać 3/4 masy serowej na podpieczoną kruszonkę do reszty dodać pozostały cukier i 2 łyżki kakao,wymieszać i wlać robiąc takie kleksy na ser.Posypać pozostawioną kruszonką.Piec około godziny w temperaturze 160 stopni .Jak będzie upieczony wyłączyć piekarnik i pozostawić do ostygnięcia sernika.Posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń