Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników bananów i szpinaku. Serniczek jest słodki, delikatny, trochę inny niż wszystkie. Smak bananów jest dominujący i najbardziej wyczuwalny, natomiast szpinak minimalnie, nadaje mu natomiast łady kolor. Idealny na każdą okazję. Będzie się pięknie prezentował na świątecznym stole.
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2909
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1253
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 209
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2909
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1253
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 209
Składniki
spód: Ciasteczka mielimy na piasek, łączymy z masłem oraz migdałami i wykładamy spód okrągłej tortownicy, ugniatamy. masa serowa: Szpinak rozmrażamy i odsączamy. Szpinak miksujemy razem z bananem i sokiem z cytryny. Żółtka oddzielany od białek. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy żółtka, budyń, ser i zmiksowany szpinak. Miksujemy wszystko tylko do połączenia składników, aby nie napowietrzyć masy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy, delikatnie mieszamy szpatułką (łyżką). Masę serową wylewamy na spód. Piekarnik rozgrzewamy do ok. 180°C. Na półkę niżej wstawiamy naczynie z wodą. Gdy będzie dobrze nagrzany wkładamy sernik i skręcamy piekarnik do ok. 160°C. Pieczemy około 90 minut. Kiedy sernik na środku nie będzie już płynny to wyłączamy piekarnik i pozostawiamy na godzinę. Czas pieczenie musimy dostosować do swojego piekarnika. Następnie wyjmujemy i odstawiamy na kilka godzin do zupełnego wystudzenia. polewa: Wszystkie składniki rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dokładnie mieszamy aby powstała gładka masa. Gotową wykładamy na sernik i posypujemy płatkami migdałowymi. Odstawiamy aby polewa zastygła. Smacznego! Rada: Do sernika zawsze używam twarogu, a nie sera homogenizowanego. Czym drobniej zmiksowany szpinak tym mniej będzie wyczuwalny. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika.
Sernik bananowo-szpinakowy
Przepisy Desery
Desery
Galette – tarta ze śliwkami
Desery
Tarta truskawkowa z bezą
Desery
Ciasto trociniak
Desery
Brzoskwiniowa chmurka
Galette – tarta ze śliwkami
Galette to w skrócie, kruchy placek o nieregularnych brzegach. Moja tarta pie...
Odsłon: 21
Tarta truskawkowa z bezą
Często piekę chałkę i zostaje mi wtedy kilka białek które mrożę na inną okazj...
Odsłon: 35