Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niepowtarzalny sernik z twarogu i puree buraczanego z kokosową bitą śmietaną.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Jaja rozkłócam. Wszystkie składniki masy umieszczam w malakserze i miksuję do uzyskania jednolitej masy. Dno formy /tortownica o średnicy 16 cm/ wykładam papierem do pieczenia. Przekładam masę. Piekę w kąpieli wodnej 40-50 minut /na poziomie poniżej tego, na którym układam formę z masą sernikową, umieszczam blachę do połowy wypełnioną gorącą wodą/. Studzę sernik w piekarniku, przy uchylonym okienku.
Zawartość torebki z bitą śmietaną mieszam z mlekiem. Ubijam chwilę. Dodaję jogurt kokosowy i dalej miksuję. Dodaję śmietan-fix i miksuję do uzyskania pożądanej konsystencji. Dosypuję wiórki. Mieszam. Chłodzę w lodówce.
Na przestudzony sernik nakładam śmietanę kokosową. Ozdabiam suszonymi płatkami buraka.