Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niepowtarzalny sernik z twarogu i puree buraczanego z kokosową bitą śmietaną.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Jaja rozkłócam. Wszystkie składniki masy umieszczam w malakserze i miksuję do uzyskania jednolitej masy. Dno formy /tortownica o średnicy 16 cm/ wykładam papierem do pieczenia. Przekładam masę. Piekę w kąpieli wodnej 40-50 minut /na poziomie poniżej tego, na którym układam formę z masą sernikową, umieszczam blachę do połowy wypełnioną gorącą wodą/. Studzę sernik w piekarniku, przy uchylonym okienku.
Zawartość torebki z bitą śmietaną mieszam z mlekiem. Ubijam chwilę. Dodaję jogurt kokosowy i dalej miksuję. Dodaję śmietan-fix i miksuję do uzyskania pożądanej konsystencji. Dosypuję wiórki. Mieszam. Chłodzę w lodówce.
Na przestudzony sernik nakładam śmietanę kokosową. Ozdabiam suszonymi płatkami buraka.