Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niepowtarzalny sernik z twarogu i puree buraczanego z kokosową bitą śmietaną.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47729
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165588
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 386
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47729
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165588
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 386
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Jaja rozkłócam. Wszystkie składniki masy umieszczam w malakserze i miksuję do uzyskania jednolitej masy. Dno formy /tortownica o średnicy 16 cm/ wykładam papierem do pieczenia. Przekładam masę. Piekę w kąpieli wodnej 40-50 minut /na poziomie poniżej tego, na którym układam formę z masą sernikową, umieszczam blachę do połowy wypełnioną gorącą wodą/. Studzę sernik w piekarniku, przy uchylonym okienku.
Zawartość torebki z bitą śmietaną mieszam z mlekiem. Ubijam chwilę. Dodaję jogurt kokosowy i dalej miksuję. Dodaję śmietan-fix i miksuję do uzyskania pożądanej konsystencji. Dosypuję wiórki. Mieszam. Chłodzę w lodówce.
Na przestudzony sernik nakładam śmietanę kokosową. Ozdabiam suszonymi płatkami buraka.