Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik czekoladowy na kruchym cieście to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Gładka, kremowa masa serowa z delikatnym smakiem czekolady doskonale komponuje się z chrupiącym, kakaowym spodem. Każdy kęs to połączenie słodyczy i głębokiego, intensywnego aromatu czekolady, które zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przygotowanie tego deseru to prawdziwa przyjemność, a efekt końcowy na pewno oczaruje Twoich gości!
Blacha o wymiarach 20 x 30 cm
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 71
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 742
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 470
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 212
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 71
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 742
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 470
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 212
Składniki
Prostokątną formę o wymiarach 20 x 30 cm posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia, kakao i cukier oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Rozdrabniać składniki aż powstanie drobna kruszonka. Dodać jajka i połączyć wszystkie składniki na jednolitą masę. Uformować kulę i podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć blaszkę ciastem na równy placek , a drugą część włożyć do zamrażalnika. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Miękkie masło ubijać z cukrem i cukrem wanilinowym przez około 5 minut aż będzie białe i puszyste. Następnie stopniowo dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając. Wciąż ubijając dodawać po łyżce twarogu. Na koniec zmiksować z budyniem i kakao do połączenia się składników. Białka ubić w oddzielnej misce na sztywną pianę. Dodać do masy serowej i wymieszać lub zmiksować na małych obrotach miksera Masę serowo-kakaową wyłożyć na spód. Na wierzch zetrzeć odłożoną cześć ciasta ( na tarce o dużych oczkach) . Lekko walnąć o stół by pozbyć się pęcherzyków powietrza .Wstawić do piekarnika i piec 45-50 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Można polać czekoladą bądź ozdobić cukrem pudrem