Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zwykły sernik zmodyfikowany dla potrzeb osób stosujących metodę Dukana. Oczywiście składniki można podmienić, np. chudy nabiał na półtłusty, użyć skrobi ziemniaczanej i wyjdzie normalny sernik ;)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 24736
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 187
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 401
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 572
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 24736
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 187
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 401
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 572
Składniki
Twaróg zmielić przynajmniej 2 razy.
Po zmieleniu dodać do niego 6 żółtek, słodzik, skrobię i aromat. Wymieszać mikserem.
Dodać szklankę mleka (do 1,25 szklanki). Ponownie użyć miksera.
Ubić białka, dodać do wcześniej przygotowanej masy. Delikatnie wymieszać, najlepiej dużą drewnianą łyżką.
Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (ja z je braku użyłam sreberka i też wyszło ;)
Piec w temperaturze 180 stopni przez 60-70 minut (ze względu na mój piekarnik - piekłam ok. 90 minut). Sernik mi trochę opadł, ale ja mam kiepski piekarnik.
Po upieczeniu i wystygnięciu schłodzić w lodówce.