Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z lekką nutą kwaskową i pysznym kremem.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3514
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3514
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Składniki
Formę o średnicy 18-20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć herbatniki. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dynię pokroić w kostkę i usmażyć na oleju do miękkości. Zmiksować blenderem na gładkie puree. Żółtka z cukrem utrzeć do białości. Miksując dodać dynię, która może być jeszcze ciepła i porcjami twaróg. Wsypać proszek budyniowy, pigwowca, wlać kremówkę. Wszytko dokładnie zmiksować. Na końcu ubić białka ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać pianę w masę sernikową. Odłożyć 1/4 lub 1/5 sernika i wymieszać z kakao. Białą część sernika wylać do formy na herbatniki, zalać ciemnym sernikiem. Lekko przemieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, a następnie zmniejszyć do temperatury 160 C. Piec 50- 60 minut. Sernik studzić w lekko uchylonym piekarniku. Czekoladę połamać i rozpuścić nad kąpielą wodną z dodatkiem 50 ml śmietanki. Resztę kremówki ubić na sztywno i zmiksować razem z rozpuszczoną, ale wystudzoną czekoladą. Krem wyłożyć na sernik.