Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię. I dla tego moja propozycja jest skierowana właśnie do tych osób co nie są mistrzami w tej dziedzinie a chcą zjeść i poczęstować pysznym deserem.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1164
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1164
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Galaretki czerwoną, zieloną i pomarańczową rozpuszczamy w osobnych miskach w szklance gorącej wody i mieszam do momentu całkowitego rozpuszczenia. Następnie po stężeniu kroimy galaretki w kostkę. Kostka może być różnych wielkości .
Dwie żółte galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Po wystygnięciu żółtych galaretek dodajemy je do serków i miksujemy wystudzone galaretki z serkami homogenizowanymi. Zmiksowaną masę wlewamy do końcowego naczynia i zaczynamy wrzucać kostki galaretek.
Następnie dodajemy pozostałe i tak to wyglada.
Jak wrzucimy wszytkie galaretki do masy to one wystaja powyżej masy więc trzeba pomieszać tak aby galaretki zostały pokryte w całości masą serową.
Otrzymaną masę z galaretkami wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Dobrze pozostawić w lodówce przez całą noc. A oto finał naszego działania. Jeśli się podoba to proszę lajkujcie, komentujcie i polecajcie znajomym. SMACZNEGO :-)