Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to następna odsłona ciasta, które uwielbiają Polacy. Smak jest jak zwykle świetny, tylko składniki trochę się zmieniają i jest bardzo łatwy w wykonaniu.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6988
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30497
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29230
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6988
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30497
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29230
Składniki
Zaczynamy od robienia kruszonki, do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i dodajemy masło. Masło powinno być zimne i kroimy na małe kawałki by lepiej było wyrabiać. Ja to robiłem rękami. Całość jest dość sypka, ale taka ma być.
Oddzielamy żółtka od białek i ubijamy pianę.
Składniki na ciasto wkładamy do miski miksera i mieszamy całość na małych obrotach do rozpuszczenia cukru. Jak cukier się rozpuści dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.
Blachę smarujemy masłem i wykładamy przygotowaną kruszonką
Na kruszonkę wlewamy przygotowane ciasto serowe i następnie na ciasto wysypujemy kruszonkę . Piekarnik nagrzewamy do 170 st C góra i dół wstawiamy ciasto i pieczemy około 1 godziny. Pod koniec pieczenia sprawdzamy patyczkiem czy w środku ciasto jest już suche i nie klei się do patyczka
A teraz już tylko pyszna uczta i smacznego.