Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to następna odsłona ciasta, które uwielbiają Polacy. Smak jest jak zwykle świetny, tylko składniki trochę się zmieniają i jest bardzo łatwy w wykonaniu.
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 21
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 114
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 66
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 284
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 69
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 21
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 114
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 66
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 284
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 69
Składniki
Zaczynamy od robienia kruszonki, do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i dodajemy masło. Masło powinno być zimne i kroimy na małe kawałki by lepiej było wyrabiać. Ja to robiłem rękami. Całość jest dość sypka, ale taka ma być.
Oddzielamy żółtka od białek i ubijamy pianę.
Składniki na ciasto wkładamy do miski miksera i mieszamy całość na małych obrotach do rozpuszczenia cukru. Jak cukier się rozpuści dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.
Blachę smarujemy masłem i wykładamy przygotowaną kruszonką
Na kruszonkę wlewamy przygotowane ciasto serowe i następnie na ciasto wysypujemy kruszonkę . Piekarnik nagrzewamy do 170 st C góra i dół wstawiamy ciasto i pieczemy około 1 godziny. Pod koniec pieczenia sprawdzamy patyczkiem czy w środku ciasto jest już suche i nie klei się do patyczka
A teraz już tylko pyszna uczta i smacznego.