Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to następna odsłona ciasta, które uwielbiają Polacy. Smak jest jak zwykle świetny, tylko składniki trochę się zmieniają i jest bardzo łatwy w wykonaniu.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326616
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12115
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326616
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12115
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16951
Składniki
Zaczynamy od robienia kruszonki, do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i dodajemy masło. Masło powinno być zimne i kroimy na małe kawałki by lepiej było wyrabiać. Ja to robiłem rękami. Całość jest dość sypka, ale taka ma być.
Oddzielamy żółtka od białek i ubijamy pianę.
Składniki na ciasto wkładamy do miski miksera i mieszamy całość na małych obrotach do rozpuszczenia cukru. Jak cukier się rozpuści dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.
Blachę smarujemy masłem i wykładamy przygotowaną kruszonką
Na kruszonkę wlewamy przygotowane ciasto serowe i następnie na ciasto wysypujemy kruszonkę . Piekarnik nagrzewamy do 170 st C góra i dół wstawiamy ciasto i pieczemy około 1 godziny. Pod koniec pieczenia sprawdzamy patyczkiem czy w środku ciasto jest już suche i nie klei się do patyczka
A teraz już tylko pyszna uczta i smacznego.