Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to następna odsłona ciasta, które uwielbiają Polacy. Smak jest jak zwykle świetny, tylko składniki trochę się zmieniają i jest bardzo łatwy w wykonaniu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1154
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1154
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Zaczynamy od robienia kruszonki, do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i dodajemy masło. Masło powinno być zimne i kroimy na małe kawałki by lepiej było wyrabiać. Ja to robiłem rękami. Całość jest dość sypka, ale taka ma być.
Oddzielamy żółtka od białek i ubijamy pianę.
Składniki na ciasto wkładamy do miski miksera i mieszamy całość na małych obrotach do rozpuszczenia cukru. Jak cukier się rozpuści dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.
Blachę smarujemy masłem i wykładamy przygotowaną kruszonką
Na kruszonkę wlewamy przygotowane ciasto serowe i następnie na ciasto wysypujemy kruszonkę . Piekarnik nagrzewamy do 170 st C góra i dół wstawiamy ciasto i pieczemy około 1 godziny. Pod koniec pieczenia sprawdzamy patyczkiem czy w środku ciasto jest już suche i nie klei się do patyczka
A teraz już tylko pyszna uczta i smacznego.