Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik kajmakowy"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Orzeszki i herbatniki drobno zmiel. Dodaj roztopione masło, wymieszaj. Masą wylep dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Do miski włóż twaróg, dodaj jajka, cukier oraz cukier waniliowy. Zmiksuj. Następnie dodaj połowę masy kajmakowej oraz mąkę ziemniaczaną, utrzyj na gładką masę. Przelej ją na ciasteczkowy spód. Piecz 60 minut w temp. 180°C.
Wystudź w uchylonym piekarniku a następnie wstaw do lodówki na min. 4 godziny.
Do pozostałej masy kajmakowej dodaj orzeszki, wymieszaj. Masą posmaruj wierzch sernika. Rada. Kajmak możesz zrobić sama, gotując przez 4 godziny puszkę słodzonego mleka skondensowanego.
(bez czasu oczekiwania): 30 minutŹródło: Świat i Ludzie