Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pieczony z masą Kajmakową. Sernik z kulkami z ciasta kruchego, obtaczane w kokosie. Sernik wyszedł bardzo dobry.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
kulki-Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem i kakao, dodać śmietanę,orzechy i zmiksować. Zagnieść i ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w kokosie.
Kulki ułożyć równomiernie na blaszkę 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia. Kulki wyszły ciut za duże, można składniki proporcjonalnie zmniejszyć.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem z serem i miękką masą Kajmakową. Budynie rozmieszać ze śmietanką i dodać do masy serowej. Ponownie zmiksować i równomiernie rozłożyć między kulki i wyrównać.
Piec ok. 70 min. w 175 *C. Jak za mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia.
polewa- Składniki rozpuścić nad parą. Trochę przestudzić i posmarować górę przestygniętego sernika. Kroić jak sernik dobrze stężeje.