Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sernik. Łatwy i niedrogi :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38743
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 164
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38743
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 164
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Składniki
Do śmietany wbić jajka i chwilę ubijać mikserem, by powstała jednolita masa.
Do zimnego mleka wlać śmietanę i gotować10 minut. Powstały ser osączyć na sitku.
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać po trochu ostudzonego sera. Powinien powstać jednolity, puszysty krem.
Podzielić go na 2 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej bakalie.
Dno dużej formy wyłożyć herbatnikami, na nie wyłożyć masę - najpierw kakaową, potem bakaliową.
Włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu ułożyć połówki brzoskwiń i zalać tężejącą galaretką.