Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sernik. Łatwy i niedrogi :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Do śmietany wbić jajka i chwilę ubijać mikserem, by powstała jednolita masa.
Do zimnego mleka wlać śmietanę i gotować10 minut. Powstały ser osączyć na sitku.
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać po trochu ostudzonego sera. Powinien powstać jednolity, puszysty krem.
Podzielić go na 2 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej bakalie.
Dno dużej formy wyłożyć herbatnikami, na nie wyłożyć masę - najpierw kakaową, potem bakaliową.
Włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu ułożyć połówki brzoskwiń i zalać tężejącą galaretką.