Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 8489
Dodano: 05.08.2018
Odsłon: 2837
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
ciasto-Żółtka zmiksować z cukrem i masłem.Przesiać do tego mąkę z proszkiem i rozdrobnić rękoma(na żwirek). Odsypać 1/3 na posypkę. Resztę zagnieść i poskubać na blaszkę z papierem.(25x42)
Palcami wylepić blaszkę.
masa-Ubić białka z cukrem.Domieszać śmietanę,przesiać budynie i wymieszać.Wmieszać kokos i pokrojone brzoskwinie.Wylać na ciasto.
Rozsypać kruszonkę.
Piec 1 godz.w 175*.
Po przestygnięciu,posypać cukrem pudrem.
Kroić na następny dzień aż stężeje.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

kuchmariola63 06 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Smaczne, łapka w górę. Bardzo dokładnie podany przepis, jak dla każdego ciasta. Podziwiam Twój profesjonalizm. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 05 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pychota! Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 05 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Jeden z moich ulubionych :-) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz