Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek o smaku kokosowym i truskawkową galaretką..
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 548
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 655
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 548
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 655
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 168
Składniki
Małą tortownicę (21cm) wykładamy okrągłymi biszkoptami. Mleczko kokosowe musi być dobrze schłodzone, miksujemy aż się napowietrzy. W osobnej miseczce rozpuszczamy według wskazówek na opakowaniu żelatyno-fix. Wolnym strumieniem wlewamy do mleczka kokosowego i na wolnych obrotach miksujemy aż mleczko z żelatyno-fixem połączy się. Dorzucamy startą czekoladę i ptasie mleczko pokrojone w małą kosteczkę i łyżką mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki aby dobrze stężała. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę w 500ml wody. Gdy galaretka wystygnie i zacznie tężeć wylewamy ją na masę kokosową i ponownie do lodówki.