Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik krakowski.
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 375
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 264
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 493
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3343
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 375
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 264
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 493
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3343
Składniki
Z podanych składników przygotować ciasto. Odciąć ¼ ciasta i owinąć w folię, odstawić do schłodzenia na ok godzinę. Rodzynki sparzyć wrzątkiem. Po sparzeniu odcedzić. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem. Twaróg trzykrotnie zmielić dodać utarte żółtka, pianę z białek oraz budyń, rodzynki śmietankę i cukier wanilinowy
Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i wyłożyć masę serową. Z pozostałej części (mniejsza)zrobić paski i ułożyć w kratkę na cieście. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut. Po upieczeniu studzimy w uchylonym piekarniku.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 106
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2277