Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny sernik z kruchym, kakaowym ciastem.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 957
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4578
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1219
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 957
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4578
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1219
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Składniki
Wszystkie składniki na kruche ciasto łączymy i zagniatamy. Zawijamy je w folię i odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny.
Wszystkie składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową! Twaróg dwukrotnie mielimy. Żółtka ubijamy z cukrem oraz cukrem waniliowym do rozpuszczenia. Dodajemy roztopione i ostudzone masło, następnie po łyżce twarogu oraz mąkę ziemniaczaną. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy ją do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką.
Formę (20x30 cm) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy tłuszczem np. margaryną. Połowę ciasta kakaowego kroimy na plastry i wyklejamy spód ciasta. Wylewamy masę serową. Na wierzch tarkujemy resztę ciasta. Sernik pieczemy w 170°C przez godzinę. Po wyłączeniu piekarnika, nie otwieramy go przez 15-20 minut, następnie uchylamy drzwiczki na 30 minut. Smacznego! :)