Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny sernik z kruchym, kakaowym ciastem.
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 101
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 101
Składniki
Wszystkie składniki na kruche ciasto łączymy i zagniatamy. Zawijamy je w folię i odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny.
Wszystkie składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową! Twaróg dwukrotnie mielimy. Żółtka ubijamy z cukrem oraz cukrem waniliowym do rozpuszczenia. Dodajemy roztopione i ostudzone masło, następnie po łyżce twarogu oraz mąkę ziemniaczaną. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy ją do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką.
Formę (20x30 cm) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy tłuszczem np. margaryną. Połowę ciasta kakaowego kroimy na plastry i wyklejamy spód ciasta. Wylewamy masę serową. Na wierzch tarkujemy resztę ciasta. Sernik pieczemy w 170°C przez godzinę. Po wyłączeniu piekarnika, nie otwieramy go przez 15-20 minut, następnie uchylamy drzwiczki na 30 minut. Smacznego! :)
Przepisy Desery
Desery
Mazurek krówkowy
Desery
Keto deser stracciatella z orzechami
Desery
Ciasto Malinowy Król
Desery
Babeczki cytrynowe
Mazurek krówkowy
Tradycyjny mazurek na kruchym cieście wypełniony masą krówkową, przyozdobiony...
Odsłon: 72
Keto deser stracciatella z orzechami
Przepis na warstwowy deser przygotowany na bazie śmietanki oraz serka mascarp...
Odsłon: 50