Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo przygotowanie masy serowej do tego sernika nie trwa dłużej niż 5 minut. Później pozostaje nam już tylko czekać aż się upiecze i ostygnie:).
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 9989
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4313
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 839
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1097
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4058
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 9989
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4313
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 839
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1097
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4058
Składniki
Twaróg, masę kajmakową, jajka, cukier i masło w temperaturze pokojowej umieszczamy w misie miksera. Miksujemy tylko do połączenia składników by nie napowietrzyć masy.
Na dno tortownicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wlewamy masę serową, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 1,5 godziny. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą noc.
Sernik smarujemy grubą warstwą masy kajmakowej, posypujemy pokrojonymi krówkami i płatkami migdałowymi.