Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo przygotowanie masy serowej do tego sernika nie trwa dłużej niż 5 minut. Później pozostaje nam już tylko czekać aż się upiecze i ostygnie:).
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 895
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1044
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2086
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 895
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1044
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2086
Składniki
Twaróg, masę kajmakową, jajka, cukier i masło w temperaturze pokojowej umieszczamy w misie miksera. Miksujemy tylko do połączenia składników by nie napowietrzyć masy.
Na dno tortownicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wlewamy masę serową, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 1,5 godziny. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą noc.
Sernik smarujemy grubą warstwą masy kajmakowej, posypujemy pokrojonymi krówkami i płatkami migdałowymi.