Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik dla wielbicieli kawy. W środku śnieżnobiały, na spodzie herbatniki z dodatkiem kawy, na wierzchu również odrobina kawy. Leciutki i puszysty.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, na dno wstawić naczynie z gorącą wodą. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło roztopić. Herbatniki razem z cukrem i kawą pokruszyć na pył blenderem. Wymieszać z masłem. Wyłożyć dno tortownicy, ugnieść i wstawić do lodówki.
Wszystkie składniki masy oprócz kawy i dodatkowego cukru zmiksować. Odłożyć 2-3 łyżki masy, resztę wylać na przygotowany spód. Odłożoną masę połączyć z kawą i cukrem. Cieniutkim strumyczkiem (np. z pomocą rękawa cukierniczego) wylać na powierzchnię ciasta. Lekko przemieszać widelcem. Wstawić do piekarnika i piec ok. 60 minut. W trakcie pieczenia przykryć folią aluminiową. Po upieczeniu pozostawić na chwilę w piekarniku, potem wyjąć i ostudzić. Wstawić do lodówki. Smacznego :)