Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty serniczek ;)
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zro...
Odsłon: 34
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 596
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zro...
Odsłon: 34
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 596
Składniki
Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej! Masło ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym, następnie dodajemy po jednym żółtku. Nadal ucierając dodajemy po łyżce twarogu oraz skrobię ziemniaczaną. Ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszając łyżką.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na spodzie herbatniki wylewamy na nie masę serową. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około godziny(zależy od piekarnika, może to być nawet 1h15min).Po upieczeniu ciasta uchylamy lekko drzwiczki i zostawiamy je jeszcze przez godzinę w piekarniku.
Ostudzony już sernik można wyjąć z foremki (wcześniej może się rozpaść) i udekorować gorzką czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Smacznego! :)