Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 439
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 92
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 124
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 439
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 92
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 124
Składniki
pieczemy biszkopt z 6 jajek.Białka oddzielamy od żółtek ubijamy na sztywno dodajemy żółtka+cukier dalej ubijamy na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy wylewamy na natłuszczoną i wyłożoną papierem formę pieczemy w ok.170stC przez ok.35-40 min.Po upieczeniu studzimy i przekrawamy wzdłuż na 2 części
MASA: ser mielimy i mieszamy z 5 łyżkami cukru.2 galaretki rozpuszczamy w 1/2 l.wody studzimy.Śmietanę ubijamy na sztywno ze śnieżką dodajemy tężejącą galaretkę i ser z cukrem dokładnie mieszamy.Wlewamy na jedną część biszkopta przykrywamy drugą częścią
wierzch smarujemy dżemem brzoskwiniowym
na patelni rozpuszczamy 1-2 łyżki masła wsypujemy kokos+1 łyżkę cukru mieszając rumienimy wiórka gdy są gotowe posypujemy nimi po dżemie.Ciasto schładzamy.Najlepsze jest na drugi dzień SMACZNEGO