Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik na zimno"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Spód tortownicy wyłóż połową zanurzanych w soku biszkoptów. Ser zmiel. Utrzyj 10 dag margaryny z cukrem pudrem na gładką masę, stopniowo dodawaj ser. Miksuj do wymieszania składników.
Połowę masy wymieszaj z 2 łyżkami kakao. Żelatynę rozpuść w odrobinie ciepłej wody. Gdy ostygnie, wlej do masy kakaowej, zmiksuj. Wylej masę na biszkopty. Odstaw do lodówki do zastygnięcia. Przykryj resztą maczanych w so ku biszkoptów.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuść w 1/2 szklanki wody. Wymieszaj z jasną masą serową. Wylej na biszkopty, wystudź. Na wierzchu rozłóż owoce. Galaretkę truskawkową przygotuj wg przepisu. Zalej sernik, wystudź. Dekoruj bitą śmietaną.
Czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety