Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż piekę dużo ciast, domownicy za nim nie przepadają. Za to ze smakiem zjadają serniczki na zimno. Wymyślam więc różne wersje by zadowolić ich podniebienia.
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5139
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 624
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5139
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 624
Składniki
Galaretki wiśniowe rozmieszać z gorącą wodą i odstawić do przestygnięcia. Kiedy zaczną gęstnieć - wylać na dno tortownicy i wstawić do lodówki na 15 minut.
Do misy miksera włożyć miękkie masło, ser z wiaderka i zmielony twaróg. Miksować do połączenia się składników. Zmniejszyć obroty miksera , wlać śmietankę, syrop z brzoskwiń, sok z cytryny i lekko tężejące galaretki cytrynowe z dodatkiem żelatyny. Wyłączyć mikser i dodać pokrojone brzoskwinie. Całość delikatnie wymieszać i przełożyć do tortownicy. Ponownie wstawić do lodówki na 15 minut by masa serowa zgęstniała.
Na masie serowej rozłożyć pokrojoną w kostkę galaretkę agrestową.