Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8640
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8640
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Składniki
BISZKOPT: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Mąkę z proszkiem dodać do białek i delikatnie wymieszać łyżka. Blachę o wymiarach 25cm x 40cm wyłożyć papierem i wlać ciasto. Piec ok. 15 min na 180st.
KREM: Dwie galaretki ugotować w 450ml wody i wystudzić. Śmietanę ubić z cukrem, dodać ser, miksując całość wlewać powoli galaretkę. Krem wylać na biszkopt i odstawić do lodówki. Jak krem stężeje poukładać na nim ananas i zalać trzecią galaretka.