Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Ubijać białka(3) dodając cukier i żółtka(3). Następnie dodać do piany uprzednio przesianą przez sitko mąkę wraz z proszkiem do pieczenia,wymieszać delikatnie upiec biszkopt.
Masa serowa: Ser zemleć. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem. Dodawać, po łyżce ser i dalej ucierać. Rozpuścić 2łyżki żelatyny w 1/4 szk. wrzątku, wymieszać i letni roztwór wlać do masy serowej. Na koniec dodać olejek zapachowy (jak kto lubi).
Wierzch posypać borówkami.
2 galaretki rozpuścić wg przepisu i tężące wylać na całość.