Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
stary, sprawdzony przepis babci :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34055
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1189
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113531
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34055
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1189
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113531
Składniki
Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia.
Żelatynę wymieszać z małą ilością zimnej przegotowanej wody, zagotować mleko i dolać szklankę gorącego mleka do żelatyny z wodą i dobrze wymieszać, odstawić do wystygnięcia.
Masło i cukier wymieszać w mikserze.
Dodać żółtka, wymieszać.
Dodać serki, wymieszać.
Dodać kilka kropelek olejku, wymieszać.
Dodać wystudzoną żelatynę, wymieszać.
Tortownicę wyłożyć herbatnikami (lub biszkoptami). Wylać masę sernikową. Odstawić do lodówki aż stężeje.
Wyłożyć owoce i wylać wystudzoną galaretkę.
Wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).