Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno Babci Stefci

Sernik na zimno Babci Stefci

Autor:

Przepisów i artykułów: 2597 Ocena: 20484

Dodano:

Odsłon: 5624

Smakuje wybornie.

Składniki

  • Twaróg 1 kg
  • Biszkopty okrągłe 1 opakowanie
  • Truskawki 60 dag
  • Żelatyna 2 łyżki
  • Mleko 3,2% ½ szklanki
  • Śmietanka kremówka 36 % 15 dag
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie
  • Cukier puder ¾ szklanki
  • Galaretka truskawkowa 1 opakowanie
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sernik na zimno Babci Stefci

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Truskawki dokładnie opłukać i pokroić na połówki.
    Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu(zmniejszyć porcję wody o 50 ml) i odłożyć do zgęstnienia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć biszkoptami. Mleko zagotować, wsypać żelatynę i mieszając dokładnie rozpuścić. Twaróg zmielić dwa razy, dodać śmietankę, cukier puder i waniliowy. Dokładnie wymieszać łyżką, dodać przygotowaną żelatynę, znowu wymieszać. Dodać 2/3 truskawek i lekko wymieszać. Gotową masę przełożyć do przygotowanej tortownicy, ładnie wyrównać i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na górę resztę truskawek, zalać galaretką i wstawić do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń