Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje naprawdę wybornie, niebo w gębie.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 769
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22813
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15228
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4920
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45832
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 769
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22813
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15228
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4920
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45832
Składniki
Wykonanie: Truskawki dokładnie opłukać i pokroić na połówki. Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu(zmniejszyć porcję wody o 50 ml) i odłożyć do zgęstnienia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć bezikami, puste miejsca wyłożyć pokruszonymi biszkoptami. Mleko zagotować, wsypać żelatynę i mieszając dokładnie rozpuścić. Twaróg wymieszać ze śmietanką, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dokładnie wymieszać łyżką, dodać przygotowaną żelatynę, znowu wymieszać. Dodać 2/3 truskawek i lekko wymieszać. Gotową masę przełożyć do przygotowanej tortownicy, ładnie wyrównać i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na górę resztę truskawek, zalać galaretką i wstawić do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.