Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno Babci Stefci

Sernik na zimno Babci Stefci

Autor:

Przepisów i artykułów: 2610 Ocena: 20694

Dodano:

Odsłon: 8331

Smakuje naprawdę wybornie, niebo w gębie.

Składniki

  • Twaróg z wiaderka 1 kg
  • Beziki kolorowe 1 opakowanie
  • Truskawki 60 dag
  • Żelatyna 2 łyżki
  • Mleko 3,2% ½ szklanki
  • Śmietanka kremówka 36 % 15 dag
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie
  • Cukier puder ¾ szklanki
  • Galaretka z kiwi 1 opakowanie
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sernik na zimno Babci Stefci

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Truskawki dokładnie opłukać i pokroić na połówki.
    Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu(zmniejszyć porcję wody o 50 ml) i odłożyć do zgęstnienia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć bezikami, puste miejsca wyłożyć pokruszonymi biszkoptami. Mleko zagotować, wsypać żelatynę i mieszając dokładnie rozpuścić. Twaróg wymieszać ze śmietanką, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dokładnie wymieszać łyżką, dodać przygotowaną żelatynę, znowu wymieszać. Dodać 2/3 truskawek i lekko wymieszać. Gotową masę przełożyć do przygotowanej tortownicy, ładnie wyrównać i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na górę resztę truskawek, zalać galaretką i wstawić do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 15 sierpnia Mam podobny w lodówce.
Również latem często taki robię z różnymi owocami.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń