Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje naprawdę wybornie, niebo w gębie.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4278
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 68
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 80
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 390
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4278
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 68
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 80
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 390
Składniki
Wykonanie: Truskawki dokładnie opłukać i pokroić na połówki. Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu(zmniejszyć porcję wody o 50 ml) i odłożyć do zgęstnienia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć bezikami, puste miejsca wyłożyć pokruszonymi biszkoptami. Mleko zagotować, wsypać żelatynę i mieszając dokładnie rozpuścić. Twaróg wymieszać ze śmietanką, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dokładnie wymieszać łyżką, dodać przygotowaną żelatynę, znowu wymieszać. Dodać 2/3 truskawek i lekko wymieszać. Gotową masę przełożyć do przygotowanej tortownicy, ładnie wyrównać i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na górę resztę truskawek, zalać galaretką i wstawić do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.