Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wyjęty z lamusa,z pewnością Wam się przyda i wykorzystacie go w odpowiedniej porze roku.Serdecznie polecam:)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 118
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1223
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 208
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 118
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1223
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 208
Składniki
Brzoskwinie drobno pokroić,usmażyć i zblendować. Dodać galaretki brzoskwiniowe do gorącego musu i wymieszać do ich rozpuszczenia. Mus wylać na blaszkę 25/25 cm wyłożoną folią aluminiową. Dać do lekkiego stężenia. Ser przełożyć do rondla,dodać 3 galaretki cytrynowe rozpuszczone w 1/2 l gorącej wody.,przestudzone Jeśli lubicie bardzo słodkie można dodać cukier wg.własnego smaku. Całość zmiksować. Przełożyć ser na mus brzoskwiniowy nie całkowicie stężały.Wtedy wyjdą nam serowe fale.
Ulożyć na wierzchu borówki. Galaretki z owoców leśnych rozpuścić w 800ml wrzącej wody,przestudzić. Wylać delikatnie by owoce nie wypłynęły na wierzch i dać do stężenia.
Smacznego życzę!