Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty sernik na spodzie biszkoptowym jest szybki w przygotowaniu. Deser wprost idealny na weekendowy podwieczorek. Ponadto stanowi doskonałą ochłodę w czasie cieplejszych dni.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 431
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 431
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Powoli dodajemy serki homogenizowane (bądź jogurt) i cały czas mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości przegotowanej, gorącej wody. Po przestudzeniu żelatyny bardzo powoli dodajemy ją do masy serowo-kremówkowej. Cały czas miksujemy, by składniki dobrze się połączyły. Na koniec dodajemy sparzone rodzynki i mieszamy całość raz jeszcze.
Napar herbaciany wlewamy do miseczki i zwilżmy (b. krótko zanurzamy biszkopty) w niej każdy biszkopcik, następnie układamy je w tortownicy tworząc zwarty spód.
Na biszkopty wylewamy masę serową. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki lub cząstki mandarynek.
Przestudzoną i lekko tężejącą galaretkę (mniejsza ilość wody gwarantuje lepsze stężenie galaretki) wlewamy na wierzch sernika.
Wkładamy formę do lodówki i po kilku godzinach można degustować ciasto.
Smacznego!