Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z galaretką agrestową. Polecam.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7954
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1289
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13737
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7954
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1289
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13737
Składniki
Spód: Biszkopty wykładamy na spodzie tortownicy okrągłej o średnicy 25 cm.
Masa serowa: Do zmielonego sera dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i mieszamy. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy do masy serowej delikatnie mieszając. Żelatynę moczymy w wodzie, czekamy aż zrobi się z niej taki placek galaretowy, rozpuszczamy ją w gorącym mleku, studzimy i ostudzoną wlewamy do masy serowej.
Całą masę serową mieszamy, wykładamy na dno wyłożone biszkoptami, równamy i wstawiamy do lodówki żeby masa stężała. W między czasie rozpuszczamy galaretki owocowe i studzimy. Ostudzone galaretki jak zaczną gęstnieć to wylewamy je na wierzch masy serowej. Tak przygotowaną formę wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wyjmujemy sernik z formy, kroimy i konsumujemy. Smacznego!!!