Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z galaretką agrestową. Polecam.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23091
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1178
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104924
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23091
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1178
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104924
Składniki
Spód: Biszkopty wykładamy na spodzie tortownicy okrągłej o średnicy 25 cm.
Masa serowa: Do zmielonego sera dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i mieszamy. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy do masy serowej delikatnie mieszając. Żelatynę moczymy w wodzie, czekamy aż zrobi się z niej taki placek galaretowy, rozpuszczamy ją w gorącym mleku, studzimy i ostudzoną wlewamy do masy serowej.
Całą masę serową mieszamy, wykładamy na dno wyłożone biszkoptami, równamy i wstawiamy do lodówki żeby masa stężała. W między czasie rozpuszczamy galaretki owocowe i studzimy. Ostudzone galaretki jak zaczną gęstnieć to wylewamy je na wierzch masy serowej. Tak przygotowaną formę wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wyjmujemy sernik z formy, kroimy i konsumujemy. Smacznego!!!