Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, orzeźwiające ciasto.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 210
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 120
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 210
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 120
Składniki
Na biszkopt ubijamy białka na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę pszenną i proszek do pieczenia i delikatnie łączymy. Blaszkę dużą (26 na 36 cm ) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy biszkopt i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w połowie szklanki wrzątku tak samo robimy z galaretką cytrynową. Truskawki podlewamy 2 łyżkami wody i podgrzewamy w garnku, możemy dosłodzić 2 łyżkami cukru. Gorące miksujemy na mus, następnie nadal podgrzewając wsypujemy galaretkę poziomkową i mieszamy by galaretka się rozpuściła, zostawiamy by mus wystygł. Ser dzielimy na połowę do jednej dodajemy chłodną galaretkę agrestową i miksujemy, możemy dosłodzić. Wylewamy ser na wystudzony biszkopt. Tak samo robimy z pozostałym serem i galaretką cytrynową. Na wierzch wykładamy tężejący mus truskawkowy. Całość chłodzimy w lodówce. SMACZNEGO