Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, orzeźwiające ciasto.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 11
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3417
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 96
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 833
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 11
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3417
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 96
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 833
Składniki
Na biszkopt ubijamy białka na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę pszenną i proszek do pieczenia i delikatnie łączymy. Blaszkę dużą (26 na 36 cm ) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy biszkopt i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w połowie szklanki wrzątku tak samo robimy z galaretką cytrynową. Truskawki podlewamy 2 łyżkami wody i podgrzewamy w garnku, możemy dosłodzić 2 łyżkami cukru. Gorące miksujemy na mus, następnie nadal podgrzewając wsypujemy galaretkę poziomkową i mieszamy by galaretka się rozpuściła, zostawiamy by mus wystygł. Ser dzielimy na połowę do jednej dodajemy chłodną galaretkę agrestową i miksujemy, możemy dosłodzić. Wylewamy ser na wystudzony biszkopt. Tak samo robimy z pozostałym serem i galaretką cytrynową. Na wierzch wykładamy tężejący mus truskawkowy. Całość chłodzimy w lodówce. SMACZNEGO