Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający serniczek na zimno w sam raz na gorące dni :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Rozpuścić dwa opakowania galaretek w ok 600 ml gorącej wody ( mniej niż na opakowaniu) i wystudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem (ilość cukru wg uznania) i dodać wystudzoną galaretkę.Dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć biszkoptami a następnie wylać lekko tężejącą masę serową (tak by biszkopty nie wypłynęły na wierzch) Odstawić do lodówki do stężenia. Rozpuścić kolejne dwa opakowania galaretek i wystudzić. Gdy sernik stężeje wyłożyć na wierzch owoce ,zalać zimną galaretką i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia,smacznego :)