Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cisto bardzo łatwe w przygotowaniu.Ja zrobiłam z truskawkami ale można zrobić z malinami,brzoskwiniami,poziomkami to już zależy od nas i tego co mamy akurat dostępne
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
Składniki
herbatniki zmieliłam w maszynce dodałem do tego nutellę (dobrze zeby była ciepła nie z lodowki) dokładnie wymieszałam i wyłożyłam na dno tortownicy(22cm średnicy ale jak macie ciut większą to lepiej bo ja musiałam boki nadstawiać)i wsadziłam do lodówki
Następnie ubiłam śmietankę pod koniec ubijania dodałam cukier puder potem danio i rozpuszczona żelatynę dokładnie wymieszałam gdy masa zaczynała tężeć wylałam na herbatniki z nutellą i znów włożyłam do lodówki
Na koniec zmiksowałam truskawki na gładko(mrożone rozmrażamy) galaretki rozpuściłam w połowie podanej wody i dodałam do truskawek gdy masa zaczęła tężeć delikatnie przełożyłam na masę śmietankowo-serową i znów włożyłam do lodówki na min 3 godz