Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały sernik! Klasycznie pieczony bez żadnej przykrywki na wierzchu. Jedynie górną warstwę stanowi ścięta śmietanka widoczna po oziębieniu ciasta. Jedyny aromat, jaki w nim poczujemy to delikatny smak cytryny, lekki, "nieopanowujący" smaku. Polecam!
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 86
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 86
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Składniki
RĘCZNIE: masło roztopić. Ciasteczka pokruszyć wałkiem lub malakserem i wymieszać z masłem. Wylepić dno i boki (do połowy wysokości) tortownicy (22 cm). Ser zmielić dwukrotnie. Dodać do niego pozostałe składniki masy serowej i zmiksować (nie długo!). Wylać na spód, zakryć tortownicę folią aluminiową, piec około 105-120 minut w 180 stopniach. Mój piekł się 1h i 50 minut.
THERMOMIX: do naczynia miksującego włożyć ciasteczka rozdrobnić (7 sek., obr.:5). Dodać roztopione masło i wymieszać (10 sek., obr.: 4). Wylepić dno i boki (do połowy wysokości) tortownicy (22 cm). Do naczynia włożyć ser i zemleć (20 sek., obr.: 6). Dodać pozostałe składniki masy serowej i zmiksować (40 sek., obr.: 6). Wylać na spód, zakryć tortownicę folią aluminiową, piec około 105-120 minut w 180 stopniach. Mój piekł się 1h i 50 minut.
[przepis z mojewypieki.blox.pl, zmodyfikowany]