Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sernik na upalne dni, lekko kwaskowy i jednocześnie słodki. Od lat nasze ulubione ciasto na lato.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 500 ml przegotowanej wody, wiśniową w 250 ml. 2-3 łyżki przestudzonej czerwonej galaretki mieszamy z serkiem truskawkowym o temperaturze pokojowej. Przekładamy do galaretki i dokładnie mieszamy. Tortownicę 18 cm wykładamy herbatnikami, rozkładamy część maliny i delikatnie polewamy lekko tężejącą czerwoną masą serową. Schładzamy w lodówce. Po około 1,5 godzinie na dobrze schłodzonym serku rozkładamy maliny z borówkami i delikatnie zalewamy krystaliczną galaretką, znów schładzamy. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 250 ml wody, przestudzoną mieszamy z serkiem brzoskwiniowym. Morele kroimy w dość drobne cząstki.
Na całkowicie zastygniętej galaretce krystalicznej rozkładamy kawałki moreli i zalewamy je żółtą masą serową. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.