Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pajęczynka jest o smaku waniliowo czekoladowym, upieczony na spodzie z herbatników.
Oddzielamy białka od żółtek. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Pojedynczo dodajemy żółtka jajek, cały czas miksujemy. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo zmielony twaróg ekstrakt wanilii, cały czas miksujemy. Masę serową dzielimy na dwie równe części. Do jednej części dodajemy budyń waniliowy a do drugiej czekoladowy, każdy z osobna miksujemy. Z białek ubijamy sztywną pianę. Ubitą pianę dodajemy do masy serowej, połowę do jasnej i połowę do ciemnej masy. Delikatnie mieszamy patką do połączenia się piany z masą serową. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami. Do tak przygotowanej formy wykładamy masę serową, na przemian, raz białą a raz czekoladową. Po wyłożeniu masy robimy lekkie zaciągnięcia wykałaczką po masie serowej robiąc taką pajęczynkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 90 minut w temperaturze 130 stopni Celsjusza. Po upieczeniu sernik studzimy w piekarniku kilka godzin. Ostudzony sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin, ostudzony kroimy na porcję.
Smacznego!!!
Trochę pracochłonny ale ciekawie wygląda. Robiłam poraz pierwszy i może nie w...
Odsłon: 9387
Z różnymi nazwami tego sernika można się spotkać - Toffi, Kajmakowy, Krówkowy...
Odsłon: 2897
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 91
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 98
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 75
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 91
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 98
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 75
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Pojedynczo dodajemy żółtka jajek, cały czas miksujemy. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo zmielony twaróg ekstrakt wanilii, cały czas miksujemy. Masę serową dzielimy na dwie równe części. Do jednej części dodajemy budyń waniliowy a do drugiej czekoladowy, każdy z osobna miksujemy. Z białek ubijamy sztywną pianę. Ubitą pianę dodajemy do masy serowej, połowę do jasnej i połowę do ciemnej masy. Delikatnie mieszamy patką do połączenia się piany z masą serową. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami. Do tak przygotowanej formy wykładamy masę serową, na przemian, raz białą a raz czekoladową. Po wyłożeniu masy robimy lekkie zaciągnięcia wykałaczką po masie serowej robiąc taką pajęczynkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 90 minut w temperaturze 130 stopni Celsjusza. Po upieczeniu sernik studzimy w piekarniku kilka godzin. Ostudzony sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin, ostudzony kroimy na porcję. Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 59
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 214