Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik pod galaretką"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów
Biszkopt: białka ubij, dodając po łyżce cukru, żółtka, mąkę przesianą z kakao. Połącz. Piecz ok. 20 min w 170°C.
Masa: dwie galaretki rozpuść w 300 ml gorącej wody. Twaróg zmiel, połącz z sokiem cytrynowym, cukrami i tężejącą galaretką. Kremówkę ubij, połącz z masą. Rozsmaruj na biszkopcie, schłodź.
Pozostałe galaretki rozpuść w 700 ml wody. Sernik udekoruj pomarańczami, polej galaretką. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie