Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik pod migdałową kruszonką"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1538
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 55
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1538
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 55
Składniki
<strong>Przepis przysłała Marika Piekut z Nowej Wsi</strong>
Ciasto: mąkę i proszek przesiej, dodaj jajko, cukier, mleko i posiekane masło, zagnieć, schłodź. Ciasto rozwałkuj, ułóż w formie, ponakłuwaj. Piecz 15 min w 180°C.
kruszonki zag nieć, schłodź.
Masa: śliwki pokrój. Żółtka zmiksuj z cukrem, dodając twaróg i budyń. Śmietanę i białka oddzielne ubij. Dodaj do masy, połącz. Posmaruj ciasto, ułóż śliwki, posyp kruszonką.
Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie