Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
troszkę pracochłonny ale warto wypróbować
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1702
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1702
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Składniki
Upiec biszkopty, przepisu nie podaję bo kazdy posiada swój sprawdzony przepis. Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, ser z budyniem i na koniec ubitą na sztywno pianę z białek. Lekko wymieszać, upiec w tej samej blaszce, co biszkopty. Piec około 40min. w temp.180"
Masa budyniowa: Z mleka, cukru kryształu, cukru waniliowego oraz budyniu w proszku ugotować budyń. Utrzeć masło i powoli połączyć z przestudzonym budyniem. Masa owocowa: Truskawki pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozprażyć na ogniu dodając cukier. Na koniec dodać galaretki wymieszane w 2 szklankach przegotowanej wody. Dokładnie wymieszać, przestudzić
Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny, połowa masy budyniowej , wkładka serowa, druga połowa masy budyniowej, tężejąca galaretka, biszkopt jasny.