Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i wilgotny sernik, pachnący czekoladą.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Wykonanie spodu ; Mąkę przesiać, wymieszać z kakao i cukrem, zagnieść wszystko razem z masłem. Ciastem wyłożyć dno tortownicy. Włożyć do nagrzanego do 160 * piekarnika i zapiec pięć minut. Wykonanie masy serowej; Żółtka oddzielić od białek. Żółtka i cukier zmiksować na kogel mogel. Dodawać stopniowo ser biały. Następnie ubite białka. Całość wymieszać silikonowa szpatułką. Do masy serowej wlać stopniowo małą stróżką roztopioną, zimną czekoladę. Na podpieczony spód, wylewamy masę serową. Pieczemy 60 minut w 175*C Smacznego. Polecam i życzę smacznego.