Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik świąteczny z rodzynkami i polewą czekoladową. Idealny na świąteczny stół
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 164
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1886
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14669
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19719
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 164
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1886
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14669
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19719
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaj masło i jajka, zagnieść ciasto. Rozwałkuj na wielkość blachy o wymiarach 26 x35 wyłóżonej papierem do pieczenia, ciasto posyp kakao.
Żółtka oddziel od białek. Rodzynki zalej wrzątkiem odsącz na sicie. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj rozpuszczone masło, ser, mąkę ziemniaczaną , rodzynki, olejki . Na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Ser wylej na ciasto. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st.
Z podanych składników przygotuj polewę. Wystudzony sernik polej polewą czekoladową i posyp wiórkami kokosowymi.