Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik świąteczny z rodzynkami i polewą czekoladową. Idealny na świąteczny stół
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaj masło i jajka, zagnieść ciasto. Rozwałkuj na wielkość blachy o wymiarach 26 x35 wyłóżonej papierem do pieczenia, ciasto posyp kakao.
Żółtka oddziel od białek. Rodzynki zalej wrzątkiem odsącz na sicie. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj rozpuszczone masło, ser, mąkę ziemniaczaną , rodzynki, olejki . Na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Ser wylej na ciasto. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st.
Z podanych składników przygotuj polewę. Wystudzony sernik polej polewą czekoladową i posyp wiórkami kokosowymi.