Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki to ulubione ciasta w naszej rodzinie. By je nieco urozmaicać, dodaję do nich różne dodatki. Dzisiaj serwuję z dodatkiem bananów.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Składniki ciasta posiekać nożem, zarobić i podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć dno wysmarowanej masłem tortownicy o średnicy 30 cm a drugą część mocno schłodzić.
Żółtka utrzeć z cukrem i masłem na puszystą masę. Stopniowo dodawać pozostałe składniki. Na końcu wmieszać ubitą pianę. Masę serową wylać na spód surowego ciasta a na ser zetrzeć schłodzone ciasto. Piec godzinę i 15 minut w tem. 165 stopni. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i zostawić ciasto aż całkowicie ostygnie. Można oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową i dowolnie udekorować.