Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernikowelove To zdecydowanie najlepszy sernik, jaki jadłam w życiu! Mokry, ciężki i wysoki. Sernik idealny, który nie opadnie, gdy tylko poświęcimy mu odpowiednią ilość uwagi i czasu. Karnawał trwa! Upieczcie ten sernik i zachwyćcie rodzinę i znajomych!
Propozycja na smaczne i słodkie naleśniki bezglutenowe.
Odsłon: 40530
ekspresowe bułeczki bezglutenowe z dodatkiem ziaren słonecznika
Odsłon: 18563
Przepis dnia
Kopytka w wersji 3 składnikowej bez mąki pszennej (bez glutenu ) są dobrym ro...
Odsłon: 39423
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 194
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1180
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 375
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 194
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1180
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 375
Składniki
Masło roztapiamy i studzimy. Jajka w całości ubijamy razem z cukrem na puszystą masę. Potrwa to ok. 8-10 minut. Masa musi być bardzo puszysta i potroić swoją objętość. Ser mieszamy z mąkami i ekstraktem/aromatem. Do sera dodajemy roztopione masło i delikatnie mieszamy, aż całość dokładnie się połączy. Do masy serowej dodajemy ubite jajka i bardzo delikatnie mieszamy do połączenia. Najlepiej masę jajeczną podzielić sobie na dwie-trzy porcje i stopniowo mieszać, tak żeby nie stracić puszystości piany. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia - dno i boki (najlepiej ułożyć papier dość wysoko na bokach, bo sernik sporo rośnie).
Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy na środkowej półce w temperaturze 150 st. C przez 100 minut. Upieczony sernik zostawiamy chwilę w piekarniku, po ok. 10 minutach można otworzyć piekarnik i wyciągnąć sernik do ostudzenia w temperaturze pokojowej. Smacznego! :)
Przepisy Desery
Desery
Mazurek Wielkanocny
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Mazurek Wielkanocny
Mazurek Wielkanocny to tradycyjne ciasto którego nie może zabraknąć na Wielka...
Odsłon: 56
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 484