Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z bezą i brzoskwiniami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 105
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3343
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 105
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3343
Składniki
Z podanych składników zagnieść szybko ciasto, podzielić je na dwie części. Jedną wyłożyć na blachę i lekko podpiec. Drugą włożyć do lodówki.
Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać jajka. Następnie dokładać na przemian ser i budyń. Masę wyłożyć na ciasto. Na nią wyłożyć pokrojone w kostkę, odcedzone brzoskwinie. Piec około 90 min w temp. 180°C.
Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier i na koniec kisiel. Masę bezową wyłożyć na brzoskwinie, na wierzch pokruszyć resztę ciasta. Piec jeszcze ok. 30 min w temp. 160°C.
Do masy serowej możesz dodać skórkę startą z wyparzonej pomarańczy albo aromat, np. pomarańczowy, waniliowy, rumowy.
ok. 140 minutŹródło: Twoje Imperium