Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu i bez pieczenia serniczek.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 847
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 847
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Wykonanie: Herbatniki pokruszyć lub zmielić, wymieszać z orzechami, masłem i cynamonem. Małą tortownicę wyłożyć przygotowanymi herbatnikami.
Ser zmielić na pulchną masę, a czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej na parze. Śmietanę roztrzepać, wlać do sera, połączyć z przestudzoną czekoladą i wyłożyć na herbatniki.
Posypać cynamonem wymieszanym z cukrem pudrem, wstawić na noc do lodówki. Sernik można również zamrozić i podawać na zimno ale musimy pamiętać aby wcześniej pokroić na kawałki.