Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie sera i bitej śmietany sprawia, że ciasto smakuję jak wykwintny i ekskluzywny deser
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 81
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 178
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 81
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 178
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
Zagnieść ze składników ciasto i wyłożyć na blaszkę. Twaróg mielimy . Żółtka oddzielamy od białek. Do twarogu dodajemy oba cukry, ucieramy, następnie stopniowo dodajemy żółtka, budynie, wszystko ucieramy na jednolitą masę. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Białka miksujemy na sztywną pianę. Do masy serowej dodajemy ubitą śmietankę, miksujemy na wolnych obrotach miksera, nie za długo, tylko do połączenia składników. Potem do masy przekładamy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Wylewamy na ciasto pieczemy w piekarniku 200 stopni C około 1 godz.