Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie sera i bitej śmietany sprawia, że ciasto smakuję jak wykwintny i ekskluzywny deser
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1702
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7387
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2889
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1702
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7387
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2889
Składniki
Zagnieść ze składników ciasto i wyłożyć na blaszkę. Twaróg mielimy . Żółtka oddzielamy od białek. Do twarogu dodajemy oba cukry, ucieramy, następnie stopniowo dodajemy żółtka, budynie, wszystko ucieramy na jednolitą masę. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Białka miksujemy na sztywną pianę. Do masy serowej dodajemy ubitą śmietankę, miksujemy na wolnych obrotach miksera, nie za długo, tylko do połączenia składników. Potem do masy przekładamy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Wylewamy na ciasto pieczemy w piekarniku 200 stopni C około 1 godz.