Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie sera i bitej śmietany sprawia, że ciasto smakuję jak wykwintny i ekskluzywny deser
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3847
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1329
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3847
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1329
Składniki
Zagnieść ze składników ciasto i wyłożyć na blaszkę. Twaróg mielimy . Żółtka oddzielamy od białek. Do twarogu dodajemy oba cukry, ucieramy, następnie stopniowo dodajemy żółtka, budynie, wszystko ucieramy na jednolitą masę. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Białka miksujemy na sztywną pianę. Do masy serowej dodajemy ubitą śmietankę, miksujemy na wolnych obrotach miksera, nie za długo, tylko do połączenia składników. Potem do masy przekładamy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Wylewamy na ciasto pieczemy w piekarniku 200 stopni C około 1 godz.