Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 7904

Dodano:

Odsłon: 2745

Sernik podobny do poprzedniego. Sernik wyszedł idealny, przepyszny.

Składniki

  • CIASTO: -300 g. masła -500 g. mąki -100 g. cukru
  • -5 żółtek(białka odłożyć do bezy) -2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA SEROWA: -1,5 kg.sera śmietankowego
  • -5 jajek -250 g.cukru -330 ml.śmietanki 30 %
  • -3 budynie śmietankowe lub cytrynowe -1 łyżka ekstraktu cytrynowego
  • OWOCE: -1 puszka brzoskwiń w syropie
  • BEZA: -5 białek -150 g.cukru -1 biały budyń
  • DO OPRÓSZENIA: -cukier puder
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Przygotowanie

  1. ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozdrobnić mikserem na gruby "żwirek", odłożyć 1/3 na posypkę. Tą większą część koniecznie zagnieść i wylepić blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.

  2. masa serowa-Jaja zmiksować z cukrem. Dodać ser i zmiksować. Śmietankę wymieszać z budyniami i wlać do sera. Dodać ekstrakt i ponownie zmiksować. Wylać masę na surowe ciasto.
    owoce-Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę i rozrzucić na serze.

  3. beza-Białka ubić ze szczyptą soli,potem ze stopniowo dodawanym cukrem. Przesiać budyń,wymieszać i wyłożyć na owoce.
    kruszonka-Pozostawione ciasto rozsypać na górę sernika.

  4. Piec 60-70 min.w 175*C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia jak zbytnio brązowieje.
    Po przestygnięciu,posypać cukrem pudrem. Kroić na drugi dzień,aż stężeje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń