Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik podobny do poprzedniego. Sernik wyszedł idealny, przepyszny.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozdrobnić mikserem na gruby "żwirek", odłożyć 1/3 na posypkę. Tą większą część koniecznie zagnieść i wylepić blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa serowa-Jaja zmiksować z cukrem. Dodać ser i zmiksować. Śmietankę wymieszać z budyniami i wlać do sera. Dodać ekstrakt i ponownie zmiksować. Wylać masę na surowe ciasto. owoce-Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę i rozrzucić na serze.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli,potem ze stopniowo dodawanym cukrem. Przesiać budyń,wymieszać i wyłożyć na owoce. kruszonka-Pozostawione ciasto rozsypać na górę sernika.
Piec 60-70 min.w 175*C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia jak zbytnio brązowieje. Po przestygnięciu,posypać cukrem pudrem. Kroić na drugi dzień,aż stężeje.